Over Kwallenradar

Kwallenradar is een infinitief van Lex van Hees. De website staat online sinds 13 augustus 2012. De website is gebouwd om strandgangers op de hoogte te stellen van kwallen.

Het idee voor de opzet van Kwallenradar is ontstaan uit het feit dat kwallen voor veel mensen het strandgevoel behoorlijk kan beinvloeden. Kwallen zijn mooie zeedieren en horen absoluut in de zee thuis. Maar kwallen kunnen toch voor veel mensen het zwemmen in de zee bederven. Strandgangers zijn bang om gestoken te worden door een kwal en vermijden daarom het liefst de zee. Bij het zien van een kwal voelen veel strandgangers zich niet meer op hun gemak en besluiten daarom het strand te verlaten. Het idee van de website is, voordat men naar het strand gaat, eerst te checken op welke stranden kwallen voorkomen en dan eventueel naar een strand te gaan waar geen/weinig kwallen voorkomen. Dat is het doel van Kwallenradar.nl. Op deze manier zijn strandgangers voorbereid op de eventuele aanwezigheid van kwallen.

Omdat de beheerders van Kwallenradar niet in staat zijn elke dag, elk strand na te gaan of er kwallen aanwezig zijn, roept de website actieve strandgangers op elkaar te adviseren over de aanwezigheid van kwallen. Waarschuw andere strandgangers voor kwallen en vul het formulier in via de mobiele applicatie. Dat is in slechts 10 seconden gedaan! Je helpt andere mensen! Daarvoor wil Kwallenradar actieve gebruikers bedanken!

Indien je vragen, opmerkingen, klachten enz. hebt over Kwallenradar, aarzel niet een stuur direct een email naar info@kwallenradar.nl

Je kunt niet reageren

Kwallenradar