In landen als China kon het al langer, maar vanaf nu kun je in een Nederlands restaurant ook kwal eten. Een Fries restaurant biedt sinds deze zomer kwal aan op de menukaart. Het is daarmee het eerste Nederlandse restaurant waar de kwal geserveerd wordt.
Heb je altijd al kwal willen eten? Dan moet je daarvoor in Dokkum zijn. Bij restaurant Ode bereiden ze verse kwal. Het gaat om de zeepaddenstoelkwal, die in grote getale voorkomt in de Noordzee. Enige kanttekening: Je moet goed timen, want alleen als de kwal aanspoelt, kan die geserveerd worden.
Gezond alternatief voor een dieet
Het eten van een kwal is ideaal voor een dieet. Er zitten namelijk heel weinig voedingswaarde in, maar wel veel proteïne. Het is dus een gezonde optie.
En met een beetje creativiteit kun je er dan ook van alles mee maken. In Aziatisch laten voegen ze de kwal bijvoorbeeld toe aan een pasta of maken ze er een frisse salade mee. Hoewel de kwal zelf eigenlijk naar niks smaakt, gaat het met name om de textuur van het glibberige zeediertje. De textuur zou je kunnen vergelijken met die van komkommers.
In restaurant Ode besteedt men ook veel aandacht aan de decoratie bij het opdienen van het gerecht, zie onderstaande video.
Dit bericht op Instagram bekijken