Over

Kwallenradar is een infinitief van Lex van Hees. De website staat online sinds 13 augustus 2012 en heeft als doel strandgangers op de hoogte te houden van de aanwezigheid van kwallen langs de Nederlandse stranden.

Het idee voor de opzet van Kwallenradar is ontstaan uit het feit dat kwallen de zwempret van veel strandgangers verpesten . Kwallen zijn prachtige zeedieren en horen absoluut in de zee thuis, maar zorgen toch voor veel overlast. Strandgangers zijn bang om gestoken te worden en vermijden daarom het liefst de zee. Bij het zien van een kwal voelen veel strandgangers zich niet meer op hun gemak en besluiten daarom het strand te verlaten. Het idee van de website is, voordat men naar het strand gaat, eerst te checken op welke stranden kwallen voorkomen en dan eventueel naar een strand te gaan waar geen/weinig kwallen voorkomen. Op deze manier zijn strandgangers voorbereid op de eventuele aanwezigheid van kwallen.

Omdat de beheerders van Kwallenradar niet in staat zijn elke dag, elk strand na te gaan of er kwallen aanwezig zijn, roept de website actieve strandgangers op elkaar te adviseren over de aanwezigheid van kwallen. Waarschuw andere strandgangers voor kwallen en vul het formulier in via de mobiele applicatie. Dat is in slechts 10 seconden gedaan! Je helpt andere mensen! Daarvoor wil Kwallenradar actieve gebruikers alvast bedanken!

Indien je vragen, opmerkingen, klachten enz. hebt over Kwallenradar, aarzel niet een stuur direct een email naar info@kwallenradar.nl

Kwallenradar