Allergisch voor kwallen

Het kan zo zijn dat je allergisch voor kwallenbeten bent. Het is dan van belang dat je niet gestoken wordt door een kwal. Kijk daarom tijdens het zwemmen in de zee extra goed uit voor kwallen. Mocht je toch gestoken worden dan kan er een allergische reactie optreden met vervelende verschijnselen. Er kan spraken zijn van een acuut gevaar zodra iemand met een allergie voor kwallen, gestoken wordt door een kwal.

Mocht je allergisch zijn voor kwallen en toch gestoken zijn, zoek dan onmiddellijk medische hulp in het gebied op. Symptomen voor een allergie zijn hoofdpijn, braken, benauwdheid, hart- en ademhalingsproblemen.

4 reacties

 1. Eva de Vries Beantwoorden

  Ik was vanmiddag gestoken door een kompaskwal.
  Toen ik gestoken werd voelde ik nog niks maar na een tijdje voelde ik best pijnlijke steken iets erger dan een brandnetel.
  Gelukkig ben ik niet allergisch voor kwallensteken.

  Groeten.

  Eva de Vries.

 2. Wat zijn kwallen? - Kwallenradar : Kwallenradar Beantwoorden

  […] de kwal gif in de bloedbaan van de mens. Dat gif geeft je een jeukend gevoel. Sommige mensen zijn allergisch voor kwallen en dat kan extra verschijnselen als hoofdpijn en misselijkheid […]

 3. Kompaskwal Beantwoorden

  […] Het opmerkelijke van deze kwal is, is dat de tentakels wel vijf meter lang kunnen worden! Een kwallenbeet is dus snel opgelopen met deze kwal in de buurt. Een steek van deze opvallende kwal kan behoorlijk zeer doen. Een beet van een kompaskwal is doorgaans niet gevaarlijk. Wees wel alert bij verschijnselen als hoofdpijn, braken en ademhalingsproblemen, mogelijk ben je allergisch. […]

 4. Zonder te zwemmen, toch een kwallenbeet Beantwoorden

  […] dus extra alert als je allergisch bent voor […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *