Veel meldingen van kwallenbeten

We hebben er zo lang op gewacht, en nu is het zo ver: strandweer! Met tropische temperaturen van rond de 30 graden is het heerlijk afkoelen langs de Nederlandse stranden.  Echter, door de aanhoudende oostenwind dreigen kwallen de zwempret te verpesten.

Op dinsdag 19 juli, de eerste echte stranddag van het jaar, ontving Kwallenradar veel meldingen van kwallenbeten. De meeste meldingen komen uit Zandvoort en Rockanje. Met name de kompaskwal is de boosdoener.

Ook woensdag is het uitkijken geblazen, de kans op de aanwezigheid van kwallen is groot en een kwallenbeet is dan ook zo opgelopen.

7 reacties

 • Silke zegt:

  kwallenbeet opgelopen op Langevelderslag, ik moest ‘m echt van me af slaan

 • Janet Kooren zegt:

  Het formulier kan ik niet invullen, maar in Katwijk heel veel kwallen. Kompaskwallen en kleine blauwe kwallen. Raar met zuidenwind?

 • Fenna zegt:

  Noordwijk-Langevelderslag ook tamelijk veel kwallen Jammer voor het zwemplezier

 • Frans van den Berg zegt:

  Ik zwem al 14 maanden onafgebroken zomer en winter 2 maal per week in zee bij Zandvoort. Nooit last gehad tot gisteren. Binnen 5 minuten was het raak in beide benen. Eerst een verdoofd gevoel en daarna branderig. Heb er niets aan gedaan en een uur later was het over. Nog nooit zoveel kwallen meegemaakt. Zwemmen was niet leuk meer. Het was warm en de wind was zuid-oost.

 • Pauline zegt:

  Kijkduin ook erg veel kwallen. Kompaskwal maar ook kleine blauwe kwalletjes. Vervelend want veel kinderen werden geraakt.

 • Jan zegt:

  Vandaag, 20/7, op Zandvoort geweest
  Ontzettend veel kwallen. Zwemmen was niet te doen. Ook veel dode kwallen op t strand

 • Marjolijn zegt:

  Hier in oostkapelle ook de kompaskwal waargenomen.
  Verschillende op t strand aangespoeld en verschillende in zee gezien

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kwallenradar