Je kunt het je waarschijnlijk nauwelijks voorstellen, maar Deens wetenschappers zijn erin geslaagd om van kwallen eetbare chips te maken. Via een nieuwe ontwikkelde methode kunnen kwallen efficient en snel worden gedroogd zodat deze eetbaar zijn.
Een belangrijke ontwikkeling aldus de Deense wetenschappers “De wereldbevolking stijgt de komende decennia sterk, waardoor een voedsel tekort ontstaat. De oceanen zitten vol met kwallen, dus waarom kijken we niet of we daar meer gebruik van kunnen maken” aldus de wetenschappers van de University of Southern Denmark (SDU).
Het proces om van kwallen eetbare chips te maken is verassend eenvoudig. In beginsel worden kwallen in alcohol gelegd om zo het vocht uit het lichaam te halen. Vervolgens wordt de alcohol verdampt en blijft een dun schijfje over. Het overblijfsel is knapperige chips. Waar het naar smaakt, dat is lastig te zeggen.
In Azie is het overigens al heel normaal om kwallen te eten. De kwal staat daar al eeuwenlang op het menukaart.
7 reacties
Ik heb wel wel eens kwal gegeten. Vind het een beetje naar inktvis smaken, maar dan erg knapperig. Wel knap dat je ze nu van chips kunt maken, bijzonder.
wat aardeappel->chips->kwal
aardappel -> chips -> kwal
Tot nu toe maakten ze alleen maar aardappels van chips, maar nu ook nog kwallen? Als er een tekort aan kwallen komt is dit de oplossing!
Is dit pijnlijk voor het diertje zelf?! Ik ben eerder voor een plantaardig dieet, daar ondervinden dieren geen leed van en daarmee is de hele wereld te voeden. Hongersnood ade.
In de titel staat toch echt dat ze juist kwallen van chips maken.
Ja, inderdaad. Vast een typ fout(je)?
Het viel me ook al op